همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: بر اساس نتایج این تحقیق افرادی که به طور منظم به غذا نمک اضافه میکنند در مقایسه با افرادی که به ندرت یا هرگز نمک اضافه نمیکنند، ۴۱ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان معده هستند.
نتایج این تحقیق در حالی اعلام میشود که بر اساس گفته رئیس انجمن اندوسکوپیهای گوارشی ایران، سرطان معده صدرنشین مرگهای سرطانی در ایران است و سالانه ۱۵ هزار مورد به موارد ابتلا به سرطان معده در کشور اضافه میشود.
با وجود شایع بودن سرطان معده در ایران، بعضی از مناطق بیشتر از بقیه درگیر آن میشوند. شمال غرب، پرخطرترین منطقه از این نظر در ایران است. اردبیل، زنجان، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و خراسان رضوی شش منطقه پرخطر محسوب میشوند. افراد زیر چهل ساله در ایران، معمولا کمتر به سرطان معده دچار میشوند و شیوع آن در سنین بالاتر از پنجاه بیشتر است. مردان بیشتر بین شصت تا شصت و چهار و زنان اغلب در بین سنین شصت و پنج تا شصت و نه سالگی سرطان معده میگیرند.
به گزارش مدیکال نیوز، سرطان معده پنجمین سرطان شایع در جهان است. اگرچه این سرطان در آمریکا رایج نیست، با این حال حدود ۱.۵ درصد از موارد سرطان جدید تشخیص داده شده سالانه در این کشور را به خود اختصاص میدهد.
با توجه به آمار بالای سرطان معده در سراسر دنیا تحقیقات زیادی درباره دلایل ابتلا به این بیماری در سطح دنیا انجام گرفته است.پزشکان و متخصصان علاقهمند به شناسایی عوامل خطر سرطان معده هستند تا با افزایش آگاهیها در این باره افراد بتوانند از این بیماری مهلک پیشگیری کرده و به موقع پیگیر مراقبت و درمان باشند.
این مطالعه آیندهنگر از دادههای ۴۷۱.۱۴۴ بیوبانک بریتانیا، از جمله شرکتکننده در تجزیه و تحلیل آن استفاده کرد.آنها افرادی را که اطلاعاتی در مورد افزودن نمک به غذا، شاخص توده بدنی (BMI) یا سطوح سدیم یا پتاسیم ادرار نداشتند، حذف کردند. آنها همچنین افرادی را که در ابتدا سرطان و بیماری کلیوی داشتند را حذف کردند.
شرکتکنندگان پرسشنامههای پایه را پر کردند تا مشخص شود بدون در نظر گرفتن نمکی که در حین پخت و پز استفاده میشود چقدر نمک به غذا اضافه میکنند. شرکتکنندگان میتوانستند با هرگزیا به ندرت، گاهی اوقات، معمولا یا همیشه پاسخ دهند.محققان همچنین سطوح سدیم، کراتینین و پتاسیم ادرار شرکت کنندگان را اندازه گیری کردند. آنها همچنین توانستند دفع ۲۴ ساعته سدیم ادرار را تخمین بزنند.
محققان چندین متغیر شامل سطوح فعالیت بدنی، سن، سطح تحصیلات، قومیت، جنسیت و مصرف الکل را علاوه بر میزان مصرف گوشت قرمز و مصرف میوه و سبزیجات را در این افراد بررسی کردند. میانگین دوره پیگیری با شرکت کنندگان ۱۰.۹ سال بود. در پایان دوره پیگیری مطالعه، نویسندگان این تحقیق دریافتند شرکتکنندگانی که همیشه به غذا نمک اضافه میکردند، نسبت به شرکتکنندگانی که به ندرت یا هرگز نمک به غذا اضافه نمیکردند، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان معده بودند.
در طول زمان پیگیری، ۶۴۰ مورد سرطان معده در میان شرکت کنندگان ثبت شد. این موارد سرطان به طور کلی درشرکتکنندگانی دیده شد که گزارش کرده بودند همیشه به غذا نمک اضافه میکردند و به احتمال زیاد در گذشته یا زمان حال سیگار میکشیدند، سطح بالایی از الکل مصرف میکردند و سطح تحصیلات پایینتری داشتند.
محققان دریافتند شرکتکنندگانی که همیشه نمک اضافه میکردند، در مقایسه با شرکتکنندگانی که هرگز یا به ندرت به غذا نمک اضافه نمیکردند، ۴۱ درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان معده بودند.
نتایج نشان میدهد که بررسی دفعات مصرف نمک افزوده در سفره ممکن است راهی ساده برای کمک به شناسایی افرادی با مصرف نمک بالا باشد که به نوبه خود ممکن است در معرض خطر ابتلا به سرطان معده باشند.
آنتون بیلچیک انکولوژیست مدیر برنامه دستگاه گوارش و کبد صفراوی در انستیتو سرطان پروویدنس سنت جان در سانتا مونیکا، کالیفرنیا، گفت: پیشتر این مساله که استفاده بیش از حد از نمک با افزایش خطر ابتلا به فشار خون و بیماریهای قلبی و عروقی مرتبط است، مشخص شده بود. این تحقیق شواهد بیشتری ارائه میکند که نشان میدهد مصرف نمک به طور روتین همراه با وعدههای غذایی، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش میدهد. بنابراین ضروری است که مردم از اثرات مضر مصرف بیش از حد نمک آگاه باشند.
علاوه بر نمک عوامل زیادی در خطر ابتلا به سرطان معده از جمله سیگار کشیدن، افزایش سن، چاقی و سابقه خانوادگی، نقش دارند.
بیشتر بخوانید:
نظر شما